fbpx
20.2 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
Home Editor's Picks Ερίκ Μπαμπολά: «Η αγορά του Padel θα ξεπεράσει αυτή του τένις ως το 2030»

Ερίκ Μπαμπολά: «Η αγορά του Padel θα ξεπεράσει αυτή του τένις ως το 2030»

0
Ερίκ Μπαμπολά: «Η αγορά του Padel θα ξεπεράσει αυτή του τένις ως το 2030»

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέγεθος της ανάπτυξης του πάντελ τα επόμενα χρόνια εμφανίζεται ο Ερίκ Μπαμπολά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού Babolat, με αφορμή και την κατασκευή εξειδικευμένου στούντιο κατασκευής ρακετών στη Βαρκελώνη, μίλησε για την μετεωρική μεγέθυνση του σπορ τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας πως η τάση θα το φέρει σύντομα κοντά στα επίπεδα του τένις.

Παρόλο που σήμερα το τένις είναι ένα εδραιωμένο σπορ, με παρουσία σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και γιγαντιαίο τζίρο, ο Ερίκ Μπαμπολά θεωρεί πως έως το 2030 το πάντελ θα to έχει ξεπεράσει… με άνεση, από πλευράς μεγεθών στην αγορά.

«Σήμερα, το πάντελ αντιπροσωπεύει το 15-20% του συνόλου της επιχείρησής μας. Έχει αυξηθεί με ρυθμό άνω του 50% ανά έτος την τελευταία διετία. Αναπτύσσεται όλο και περισσότερο φυσικά, όχι όμως στο επίπεδο για να φτάσει ήδη το τένις. Το τένις είναι παρών σε 150 χώρες, εν συγκρίσει με τις 90 χώρες στις οποίες έχει παρουσία το πάντελ».

Πάντως, το μέγεθος της αγοράς του πάντελ θα ξεπεράσει εκείνο του τένις το 2030 με άνεση. Ο διαθέσιμος χώρος ανάπτυξης είναι τεράστιος. Από πλευράς πωλήσεων εξοπλισμού, εκτιμάται πως δαπανούνται παγκοσμίως 1.500.000.000 (ευρώ) για το τένις, σε σύγκριση με τα 250.000.000 για το πάντελ. Όλα τα κομμάτια κουμπώνουν και το πάντελ επεκτείνεται. Προφανώς οι υποδομές πρέπει να αυξηθούν, ώστε να μπορεί να παίζει ο κόσμος.

Η Covid-19 επιτάχυνε δύο πράγματα. Καταρχάς, ο κόσμος συνειδητοποίησε πως η άθληση κάνει καλό στην υγεία του. Επίσης, ανακάλυψε πως τα σπορ με ρακέτα και ειδικά το πάντελ, είναι διασκεδαστικά και απολαυστικά. Είναι σχεδόν εθιστικά. Η επιτάχυνση του σπορ είναι πιο πειστική συγκριτικά με κάθε άλλη παλαιότερη περίοδο.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα σπορ έχει τέτοια ανάπτυξη, τέτοια μεγέθυνση και τέτοια επιρροή, τόσο στην ιστορία της Babolat, όσο και του αθλητισμού συνολικά. Βιώνουμε μία παγκόσμια πρώτη (εμπειρία) με το πάντελ. Στον αθλητισμό έχουν προηγηθεί επιφαινόμενα (τάσεις) όπως τo roller skating, όμως ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τόσο ισχυρό και τόσο μεγάλο. Το πάντελ δεν είναι το φαινόμενο μίας μόδας», ανέφερε ο Ερίκ Μπαμπολά.